top of page

Feministički nedeljnik za period od 10. do 16. jula 2022. godine




Zvaničnici Anglikanske crkve su izjavili da ne postoji zvanična definicija žene.


Žena je osuđena na prekom sudu u Sudanu na smrt kamenovanjem zbog navodne preljube.


Anesteziolog iz Brazila je seksualno napao trudnicu koja je bila u besvesnom stanju zbog pripreme za carski rez.


Četrnaestogodišnji dečak uhapšen je u ponedeljak uveče zbog silovanja koje se dogodilo prošle nedelje u Holivudu.


Američku kompaniju Uber je tužilo više od 500 žena zbog seksualnih napada njihovih vozača.


Očigledni zločini seksualne eksploatacije devojčica iz Telforda ignorisani su godinama kako ne bi došlo do „rasnih tenzija”, pokazalo je istraživanje, kao i da se seksualna eksploatacija devojčica sprovodila godinama.


Aktivistkinje u Iranu su u utorak izašle na ulice u znak protesta zbog Nacionalnog dana hidžaba, gde su javno skinule veo, pozivajući na ukidanje zakona o obaveznom pokrivanju.


Političarka iz austrijske partije Zelenih Faika El-Nagaši u intervjuu za list Falter izjavila je da reč žena ne sme da nestane, i govorila o tenziji između trans aktivista i prava žena, ekstremnoj retorici i autoritativnim metodima poput „kenselovanja” i deplatformisanja neistomišljenika.


U Nju Džerziju je zatvorenik koji je na osnovu samoidentifikacije bio smešten u ženskom zatvoru (gde je silovao više žena, od kojih su dve trudne) premešten u drugu ustanovu.


Prvobitno otkazano predavanje biološkinje Mari-Luiz Folbreht o evoluciji i polu održano je u četvrtak na Humboltovom univerzitetu u Berlinu.


Na Paradi ponosa u Kelnu pojavili su se i aktivisti za prava pedofila.


Dva muškarca u istopolnoj zajednici u Kaliforniji tuže kliniku za surogatstvo jer su im isporučili devojčicu, a ne naručenog dečaka.


Oko 135 radnica i radnika, od toga 40 samohranih majki, ostalo je bez posla i bez otpremnine pošto je nemačka firma C&A iznenada proglasila bankrot u Srbiji.


Feministkinje francuskog kolektiva „Amazonke” saopštile su da su oštećeni njihovi kolaži o infanticidu u Parizu.


Amerikanke koje napuštaju svoje države da bi obavile abortus u državama gde je postupak legalan mogle bi da se suoče sa hapšenjem i kaznama ako se ovaj zakon izglasa u Senatu.


Žene u Misuriju ne mogu da dobiju razvod dokle god su trudne. Ovo je dodatno otežano pošto je abortus nedavno kriminalizovan u ovoj državi.




bottom of page